Om häktet

En Gäldstuga var ett slags häkte för människor som inte kunde betala för sig. Skuldsatta stackare, förbannade av sina långivare som levde vidare utanför gallret.

Åren 1781-1872 inrymdes just Stockholms Bysättningshäkte i huset där Restaurang och bar Häktet numera finns. Med lite fantasi kan du fortfarande se ett gäng fångar sitta och knapra på en hård brödbit medan de kliar löss ur håret.

På Häktet hittar du tre barer. I den stora baren finner man ett brett sortiment av drinkar, vin och öl tillsammans med underhållning i alltifrån dj:s till livemusik, sex dagar i veckan. I baren vi kallar Vänster specialiserar vi oss på just cocktails och i Ölbaren finns en rad spännande ölsorter. Här får vi även gästspel av olika ölbryggerier som presenterar sina favoriter.

Köksmästare på restaurang Häktet är Petter Isaksson (ex Cape East, Kyrkbyns Kök, Thomas Kök & Matsal).